Brand og Politi linjefag

Brand og Politi

Har du lyst til at hjælpe andre og være med til at redde liv?

Linjefag

linjefag pil

Mad med omtanke

mad med omtanke ikon
brand og politi ikon

Adventure

adventure ikon

dans ikon

Esport

esport ikon

Brand og Politi er linjefaget for dig, der drømmer om en fremtid som brandmand, ambulanceredder eller politibetjent. Her får du masser af action, fart over feltet og livsvigtig viden om, hvordan du skal agere i en nødsituation.

Du bliver primært undervist af uddannede brandfolk – men der vil også være foredrag og øvelser med folk fra politiet, fængselsvæsenet og ambulancetjenesten. På den måde får du indblik i de opgaver, som de enkelte professioner indeholder.

Linjefaget er for alle – og ikke kun for dig, der drømmer om en fremtid i brand- og politivæsenet. Vi tager udgangspunkt i den enkelte elevs niveau, og du kommer virkelig til at lære en masse og få flyttet dine grænser undervejs!

Politi og brandmand efterskole

Masser af action

Med Brand og Politi som linjefag, får du virkelig skruet op for adrenalinsuset. Undervisningen er delt op i tre grundpiller; Brandøvelser, politiøvelser og fysisk træning. Vi lægger vægt på de praktiske øvelser, så du får rørt dig til hver eneste undervisningsgang. Her er der ingen tør teori eller tavleundervisning.

Når vi arbejder med brandøvelser, kommer du bl.a. til at rapelle, lære selvforsvar og udøve førstehjælp – men du kan også se frem til at prøve dine evner inden for f.eks. røgdykning og andre grundlæggende brandøvelser.

I politi-delen opsætter vi handlebaner og dilemmaspil. Du kommer til at lære en masse om det politifaglige område, høre om patruljevogne og politihunde – og reflektere over, hvordan man egentligt er en god samfundsborger. Her er både etik og action på skoleskemaet!

Den fysiske træning tager udgangspunkt i funktionelle øvelser – her vil du ikke stå i fitnesscentret, men ude i naturen og bruge dine omgivelser. Den fysiske træning bliver selvfølgelig varetaget af en fysioterapeut.

Få en forsmag på din fremtid

Linjefaget byder også på massevis af oplevelser udenfor skolen. Det kunne f.eks. være en tur til flådestationen i Frederikshavn, hvor vi stiller skarpt på livet som værnepligtig – eller besøg på brandstationer i Nyborg og Svendborg. Du kommer også med på overlevelsestur, hvor du for alvor får rykket dine grænser og lært dine holdkammerater godt at kende.

Linjefaget kan være en forsmag på din fremtid og give dig inspiration til at gå hele vejen – men selv hvis du ikke drømmer om en fremtid inden for brand- eller politivæsenet, bliver du klogere på dig selv, og hvordan du agerer under pres.

Kurset bliver afsluttet med et førstehjælpsbevis og et linjefagsbevis, så du får papir på dine evner.

brand og politi redning

øvelser

BRAND OG POLITI PÅ SKEMAET

Se filmen og oplev på nært hold Brand- og Politilinjen, hvor brandslukning, politiarbejde og hård fysisk træning er en helt naturlig del af hverdagen.

Ønsker du at starte på Brand- og Politi-linjen?

ture

Ture

I løbet af året vil der være ture, hvor vi besøger de forskellige former for
beredskaber. På turene indlægges der særlige oplevelser, som ingen andre elever
har mulighed for at opleve. Glæd dig!

politi undervisning

Det primære lærerteam består af brandmænd, der både varetager de praktiske
øvelser, den fysiske træning og den teoretiske undervisning.
Derudover vil der være foredrag og øvelser med folk fra politiet, fængselsvæsenet
og ambulancetjenesten.

prøver styrke

Prøver og beviser